fredag 20. november 2015

Texmex kyllingsuppe med digg tilbehør

Denne suppen ble til da jeg kom over en pakke med kyllinglår. Det går selvsagt an å bruke kyllingfileter også, men litt av vitsen med å ha lår, er at det setter ekstra god smak på kraften når alt koker sammen. Her kan man virkelig servere med alskens godt til, for eksempel guacamole, hjemmelagde tortilla, creme fraiche, jalapenos, nachos chips osv. Finn frem de ulike favorittene i familien og varier. Dette trenger du
2 gule løk
3 fedd hvitløk
1 rød chili
Spisskummin
Koriander
2 bokser hermetiske tomater
Vann eller buljong
Kyllinglår, minst ett pr. person
2 små bokser mais
1 boks røde bønner

Til servering:
Creme fraiche
Frisk koriander
Nachos chips
Jalapenos
Guacamole
Hjemmebakte tortilla
Lime

Slik gjør du
Surr løk, hvitløk, chili, spisskummin og koriander i litt olje i en gryte. Legg tilside og stek kyllinglårene slik at de får en fin stekeskorpe. Ha alt tilbake i gryten. Tilsett hermetiske tomater, og tilstrekkelig med vann så det dekker lårene. La alt småkoke til lårene er gjennomkokte. Ha mais og bønner i suppen og varm opp, smak til med salt og pepper tilslutt. Server med frisk koriander, knust chips, jalapenos og creme fraiche. Smak til med lime. Hvetetortilla med guacamole smaker veldig godt til. 

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.