mandag 9. november 2015

Potet- og purreløksuppe av ovnsbakte poteter

Denne suppen er genial dersom man har rester av potetmos eller ovnsstekte poteter. Den er egentlig genial uten at man har potetrester også, ved nærmere ettertanke. Ekstra godt smaker det med bacon, litt god spekeskinke, røkt laks eller lignende på toppen, men det går fint an å holde den vegetarisk også. Jeg serverte med et lett dryss av parmesan, purreskiver og litt fersk timian denne gangen.


Dette trenger du

Ca 600 gram potetmos eller 500 gram poteter, jeg brukte rester av ovnsstekte poteter
2 middels store purre
1 gul løk
3 fedd hvitløk
Olje eller smør til steking
1 liter kylling- eller grønnsakskraft eller -buljong
Sennep, gjerne Dijonsennep
Fersk timian
2-3 dl fløte
Chilisalt eller litt chilipulver
Purreringer til toppen
Parmesan
Timian

Slik gjør du
Rens og hakk løk, purre og hvitløk og fres det gyllent og mykt i litt olje eller smør i en stor gryte. Dersom du lager suppe på potetmosrester, ha dette i gryten og rør sammen. Om du lager med poteter må disse skrelles og skjæres i biter først. Dersom du lager med potetbåtrester, er det litt vanskelig å skrelle først, så ha bare alt i sammen med det andre. Bland alt sammen og tilsett kraften og hakket fersk timian. Som vanlig gjelder regelen om at hjemmelaget kraft smaker aller best, men bruk gjerne buljong dersom du ikke har den hjemmelagede for hånden. Varm opp og kok suppen til potetene er myke. Alt kjøres deretter glatt med en stavmikser. Sil suppen dersom det er benyttet poteter med skall, ellers vil den få et litt for rustikt utseende. Tilsett fløte, varm opp og server med et lett dryss chilisalt (eventuelt stekt bacon, spekeskinke eller røkt laks), parmesan, timian og noen ringer purre.

Dersom du vil koke kyllingkraft, kan du lese mer om dette HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.