mandag 23. november 2015

Meatfree monday med grønnsakscurry

Denne laget jeg en dag jeg hadde masse grønnsaker i grønnsaksskuffen. Basen er gresskar, men det går an å bruke andre ting også, for eksempel søtpoteter, rødbeter eller lignende. Den tar ikke lang tid å smelle sammen, og den er god og mettende, selv uten kjøtt eller fisk.  Rett og slett et godt tips dersom du har lyst til å prøve en varmende vegetarisk gryte med masse smak.

Jeg er med på en Kjøttfri mandag-stafett hos Spiselandslaget. Dagens innlegg og tips til kjøttfrie middager kan du lese her. Om du ikke har vært borti Maj-Britt, som står bak Spiselandslaget, så anbefaler jeg et dypdykk i bloggen hennes. Den består ikke bare av inspirerende oppskrifter med bloggeverdenens beste tekster (jeg er jo en liten tekstfreak og setter pris på at bokstavene står i korrekt rekkefølge og sammen skaper klokt innhold...), den bloggen har også helt nydelige bilder og et par stemningsfulle filmer innimellom. Æren til disse skal jeg gi til Filmfyren. Ta en titt her om du vil se de filmene som er produsert til nå. Hvis du tenker at du har sett Maj-Britt før, så stemmer det, hun vant nemlig Masterchef for et par sesonger siden. Maj-Britt har også nettopp gitt ut en bok som heter Kjøttfri mandag, hvor det er masse ny inspirasjon til å lage middager uten kjøtt og fisk. 

Dette trenger du
1 gul løk
3 fedd hvitløk
1 rød chili
1 ts curry pulver
1 ts tandoori krydder
5-6 tomater (eller en boks tomater)
1 gresskar, hokkaido eller flaskegresskar
1 blomkål
1 boks kokosmelk
1 boks kikerter
1 rød løk
3 håndfulle spinat

Slik gjør du
Skjær løken i skiver og rens, knus og hakk hvitløken. Ha i en stor gryte sammen med finhakket chili uten frø, samt krydder. La det frese seg gyllent og tilsett hakkede tomater. Del gresskaret i to, fjern kjernene og skallet og del i litt store terninger. Ha det i gryten sammen med blomkål i buketter. Tilsett deretter kokosmelken og la det syde til gresskaret er mykt. Ha i ferdig kokte kikerter og varm opp. Smak til med salt og pepper og tilsette tilslutt rød løk i skiver og spinatblader. Server med ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.