onsdag 21. oktober 2015

Minipaier med spinat- og fetafyll

Disse paiene er en gjenganger hos oss, både som en del av et smårettbord og til kos. De er vegetariske, og er derfor et fint kjøttfritt alternativ når jeg skal sette sammen litt ulike retter som passer for alle. De er også gode i matpakken, så lag mange når du først går i gang. Denne oppskriften er til en pakke med frosne vårrullark. Dette trenger du
Store vårrullark, frosne
1 gul løk
2 fedd hvitløk
300 gram spinat, fersk eller frossen
1 pk. fetaost
Salt og pepper
Fersk hakket timian
Solsikke- eller rapsolje til pensling

Slik gjør du
Ta vårrullarkene ut av fryseren og legg til tining. Jeg bruker de største arkene, ca 30x30 cm. Rens og hakk løk og hvitløk og stek det mykt i litt olje i en panne. Ha i spinaten og la det surre sammen til den har ramlet sammen. Tilsett timian og pepper.  Legg alt over i en bolle til avkjøling. Ta frem vårrullarkene. Pensle ett av arkene med olje og legg deretter et annet ark på toppen. Skjær de to arkene i tre like strimler. Det blir dermed tre småpaier på to ark. Fortsett til du har så mange paier du skal lage. Bland fetaosten inn i spinatblandingen og smak deretter til med salt. Fetaost kan være salt, derfor er det lurt å vente til slutt med saltingen. Legg en liten skje med fyll i hjørnet på hver av arkstrimlene og brett diagonalt, slik at det dannes en trekant. Brett dem sammen slik at de ikke går opp i endene, og legg trekantene på et stekebrett kledt med bakepapir med skjøten ned. Pensle med litt nøytral olje. Stek på ca 200 grader i 10-15 minutter til småpaiene er blitt gylne og ser ferdige ut. Snu dem halvveis i steketiden og pensle med litt mer olje. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.