torsdag 22. oktober 2015

Tynne pannekaker med blåbærsyltetøy

                                                                                                            /sponset innlegg/

Pannekaker er populært her i huset. Av og til slår jeg til med middagspannekaker, en tradisjon jeg har tatt med hjemmefra. Da serverer vi ofte suppe først, og pannekaker med blåbærsyltetøy etterpå - nesten som en slags dessert. Disse pannekakene skal være tynne, men de kan godt ha litt substans likevel. Derfor har jeg ekstra mye egg i. Blåbærsyltetøyet går raskt å lage selv, enten med kjøpte eller selvplukkede blåbær som utgangspunkt. Jeg har brukt chiafrø til å tykne syltetøyet med. Helt genialt - chiafrøene gir syltetøyet perfekt konsistens uten å sette smak. 


Oppskriften er enkel å gange eller dele. Om du bare har lyst på en liten prosjon en kveld, så går det an å lage med ett egg også.

Dette trenger du
Til pannekakene:
3 egg
3 dl økologisk mel
3 dl melk
en klype salt
smør til steking

Til syltetøyet:
4 dl frosne blåbær
1 ts økologisk chiafrø
Kokosblomstsukker, honning eller annen søtning etter smak
Litt vann

Slik gjør du
Visp sammen egg og bland inn vekselvis melk og mel. Rør salt inn tilslutt. Røren skal svelle i en halvtimes tid før pannekakene stekes i panne. Om du har stor røre, hjelper det litt med to stekepanner.

Ha blåbær sammen med litt vann i en gryte og kok opp. Tilsett chiafrø og la det koke inn. Tilsett søtning etter smak. Kokosblomstsukker gir en deilig karamellaktig smak. 

Dette innlegget er skrevet som ledd i et oppdrag for Helios.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.