mandag 26. oktober 2015

Laks med søtpotetmos og tomatsalsa

Dette er en typisk hverdagsmiddag hos oss. Fisk (ovnsbakt laks), karbohydrater (søtpotetpuré) og grønnsaker (tomatsalsa). Går raskt å lage, likes av alle, og både behov for fisk og grønnsaker dekkes. Vinn/vinn! 


Dette trenger du
ca 150 gram fisk pr. person
Salt og pepper

Søtpotetpuré:
Søtpoteter
En klatt smør
Sitronsaft
Salt og pepper

Tomatsalsa:
2-3 store tomater uten kjerner
3 miniagurk
2 sjalottløk
1 lang paprika
En liten skvis honning
Litt hvitvinseddik
Litt olje

Slik gjør du
Start med å skrelle og skjære søtpotetene i biter. Kok til de er møre. Ovnsbak deretter fisken. Legg stykkene i en ildfast form og pepre og salte. Sett inn i forvarmet ovn på 180 grader i ca 10 minutter. Tid i ovnen vil avhenge av hvor store stykkene er. De skal ikke stekes for lenge, men ha en liten rosa kjerne.  Lag tomatsalsa mens søtpotetene koker og fisken ovnsbakes. Skjær tomatene i fire og fjern kjernen. Agurkene, sjalottløkene og paprikaen skjæres i små biter. Bland alt sammen og ha over honning, eddik og olje. Rør sammen og sett tilside.  Mos søtpotetene når de er møre og smak til med sitronsaft, smør, salt og pepper. Legg fisk, søtpotetmos og salsaen på tallerkenen og server gjerne sammen med et par båter sitron. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.