mandag 26. oktober 2015

Edderkoppmuffins med pumpkin spice-glasur

Det er snart halloween. Da er det gøy å lage litt sesongmat, og man kan både gjøre mye og lite ut av halloweeninspirert mat. Dette er muffins forkledd som edderkopper, med god smak av gresskarpai-krydder. De er ikke vanskelige å lage, og passer fint dersom du tenker det er greit å bare gjøre litt ut av halloween-maten, men likevel har lyst til å finne på noe gøy. 


Oppskriften holder til 12 små muffins.

Dette trenger du
2 egg
2 dl sukker
100 gram smør
2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker eller 1 spiseskje vaniljeekstrakt
3-4 spiseskjeer mørk bakekakao
2 ts pumpkin spice

Glasur:
100 gram smør
100 gram kremost naturell
100 gram lys kokesjokolade
1 ts vaniljesukker
ca 200 gram melis
2 ts pumpkin spice

Pynt:
Kakestrøssel i sjokolade til kroppen
Lakrissnører til bein
Sjokoladeknapper til øyne

Slik gjør du
Start med å smelte sjokoladen som skal brukes i glasuren. Sett en stålbolle over en gryte med vann og kok opp. Ha i sjokoladen i biter og la den stå over det varme vannet til den er smeltet. Ta av og sett til avkjøling. Sett ovnen på 175 grader varmluft og plasser papirmuffinsformer i en stiv muffinsform. Om du ikke har form går det også greit uten, men det er lettere å få til fine muffins med riktig figur med stiv form. Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør på svak varme og rør dette forsiktig inn i eggedosisen. Sikt mel, vaniljesukker, gresskarkrydder og kakao og rør det inn i deigen. Fordel deigen i formene, ca 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen i 10-15 minutter. Følg med på dem, de skal være litt fuktige, men ikke helt rennende inni. Avkjøles på rist.

Glasuren lages ved å piske romtemperert smør og kremost, tilsette melis, vaniljesukker, pumpkin spice, smeltet kokesjokolade og piske videre til det er helt glatt og fint. Jeg bruker ballongvisp på kjøkkenmaskinen på full fart. Kremen sprøytes på muffinsene med en sprøytepose eller smøres utover. Dryss over et rikelig lag med kakestrøssel og fest lakrissnørene som bein. Sett på øyne. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.