fredag 14. august 2015

Peanøttkjeks med melkesjokolade

                                                                                                                             /sponset innlegg/

Salt og søtt for en utrolig deilig kombinasjon! Jeg laget kjeks med både salte peanøtter og søt melkesjokolade forleden dag, og ja, det var utrolig, utrolig godt! For en som elsker kombinasjonen salt og søtt så ble det en kjeks midt i blinken. For en liten vri erstattet jeg en del av smøret med Snøfrisk, og det ble utrolig vellykket, både på smak og konsistens. Kjeksene ble imidlertid litt mykere enn de pleier, noe som passet fint.Følger du meg på Snap? Det kan du gjøre hvis du har lyst, der heter jeg inashelby

Dette trenger du
100 gram smør, romtemperert
125 gram Snøfrisk
225 gram sukker, hvorav halvparten brunt sukker
2 egg
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
160 gram hvetemel
100 gram havregryn
100 gram peanøtter, salte
100 gram hakket lys sjokolade
Ekstra peanøtter til pyntSlik gjør du
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Pisk smør, Snøfrisk og sukker luftig. Rør sammen eggene og bland dette litt om litt med smøret og sukkeret. Tilsett mel, havregryn, vaniljesukker og bakepulver og rør godt. Ha tilslutt i hakkede peanøtter og sjokolade, og bland godt sammen. Bruk en isskje og form kuler av deig, omtrent som golfballer. Deretter legges de på en bakeplate og trykkes nesten flate med en skje. Pass på å ikke legg for mange på hver enkelt plate, omtrent seks kjeks på hver. Trykk noen ekstra peanøtter ned i deigen. Stekes midt i  ovnen i omtrent 12-15 minutter. Avkjøl noen minutter på platen og ha deretter over på rist. Oppskriften rekker til ca 16 store kjeks.

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Snøfrisk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.