Sider

torsdag 6. august 2015

Hjemmelaget granola med kokos og mandler

En regnfull dag på hytta kan brukes til masse, blant annet lage opp ting som skal spises senere. For noen dager siden regnet det kattunger og da fikk jeg laget granola med kokos og mandler. Supert å ha på yoghurt eller kesam sammen med frukt eller bær, som en kjapp frokost. Eller kanskje det rett og slett passer best som dessert?


Dette trenger du
40 gram smør
2 spiseskjeer honning
3 dl store havregryn
1 dl kokosmasse
1 dl skivede mandler

Slik gjør du
Smelt smør og honning i en stekepanne og rør i resten av ingrediensene. Bland godt sammen og stek et par minutter slik at smør og honning er godt trukket inn i det tørre. Legg alt utover et stekebrett kledd med bakepapir og bre det utover med en slikkepott. Stek i varmluft på 180 grader i 10-15 minutter. Rør i massen underveis, slik at alt blir jevnt stekt. Granolaen skal bli sprø og gyldenbrun.

Brukes på toppen av yoghurt, cottage cheese, kesam, is, hva du vil.

1 kommentar:

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.