fredag 7. august 2015

Enchiladas

Her er kosematen over all kosemat; enchiladas! Har du råvarer til tacokveld, så kan du variere med å rulle inn fyllet i tortillaene, ha på saus og ost på toppen. Inn i ovnen, og vips! så har du deilig enchiladas med smeltet ost på toppen... 


Jeg brukte kjøpetortilla, men om du skal lage helt korrekt enchilada, så er det maistortilla som gjelder. Det går selvsagt også an å lage tortillaene selv, jeg har skrevet om hjemmelaget hvetetortilla her.

Server gjerne enchiladas med hjemmelaget guacamole, tomatsalsa eller bare en frisk grønn salat. Ris går det også an å servere til. Jeg tok utgangspunkt i chili con carnen som jeg har laget tidligere, men reduserte tomatmengden noe, så den skulle bli litt fastere og lettere å pakke inn i en enchilada. Det er fritt frem for å fylle tortillaene med hva slags fyll du ønsker, kanskje du vil ha en helvegetarisk variant, kanskje fisk, kylling eller annet kjøtt. Uansett, her er oppskriften, slik jeg laget dem.

Dette trenger du
Tortilla
Fyll
Tacosaus 
Revet ost

Fyll: 

Dette trenger du
1 løk
3 hvitløksfedd
Fersk chili
Rød paprika
400 gram karbonadedeig
200 gram røde bønner
1 boks tomater
Spisskummin, salt, pepper, chilipulver
Olje til steking

Slik gjør du
Hakk løk og fres det mykt i en gryte. Tilsett knust og hakket hvitløk, hakket chili og paprika. Stek kjøttet i en stekepanne og krydre. Pass på at pannen er skikkelig varm, slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Bland alt sammen i gryten når kjøttet er ferdigstekt og tilsett bønner og tomater. Ha litt vann i tomatboksene og kok ut pannen. Smak eventuelt til med ekstra krydder og la det syde i minst et kvarter, gjerne lenger. Jo lenger det får godgjøre seg på komfyren, desto mer smak vil utvikle seg.

Fordel kjøttet på tortillaene og rull sammen. Legg dem i en ildfast form og ha litt tacosaus over. Strø revet ost på toppen og stek i stekeovn i ca 10 minutter på 180-200 grader til osten er smeltet skikkelig. Server med lime, ris, avocado eller hjemmelaget guacamoletomatsalsa eller bare en frisk grønn salat. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.