fredag 17. juli 2015

Enkel strandkrabbekraft

Det er tross alt sommerferie, jeg gjør det enkelt. Så enkelt at jeg lar mann og barn skaffe råvarer, resten ordner seg selv. Utenfor brygga har strandkrabbene sitt eget lille samfunn, det vrimler av dem, selvom jeg mistenker at beskatningen de siste generasjoner ikke har vært bærekraftig. Fordelen med strandkrabbefangst tidligere år er at de ble sluppet ut igjen, etter å ha tilbragt dagen i bøtte med et stadig mer lunkent vann. De siste årene har de imidlertid blitt brukt til kraft. 


Strandkrabber er en fantastisk ressurs. De er relativt enkle å få tak i - du trenger bare litt fangstutstyr, en bøtte til å oppbevare dem i tiden mellom hav og gryte og noen som har lyst til å fange dem. Idag brukte vi til og med en strandkrabbeteine, så jobben var unnagjort på et par timer. 
Den enkleste - og beste, etter min mening - er kraft på kun strandkrabber og vann. Man kan selvsagt tilsette grønnsaker og andre smakstilsetninger, men om man holder seg til kun krabbene kan man heller tilsette godsakene i neste ledd. Her kan dere forresten lese om strandkrabbekraft med grønnsaker og urter.

Dette trenger du
Strandkrabber
Vann

Slik gjør du
Kok opp vann i en gryte, nok til å dekke de krabbene som du har fått tak i. Når vannet koker, slipper du krabbene en etter en ned i vannet. Hold de nede til de slutter å sprelle, dette går relativt raskt. Ikke ta alle i samtidig, og pass på at vannet koker opp innimellom. Fyll deretter på med litt ekstra vann. Klipp krabbene i to med en fiske- eller kyllingsaks, og la det syde i ca 30 minutter. Sil vannet og kok inn til du får ønsket styrke på kraften. 

Smaker supergodt som base for en suppe - oppskriftsforslag om litt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.