onsdag 6. mai 2015

Enkel tomatpesto

Jeg bare elsker tomatpesto! Om du har lyst til å ha en ørliten hjemmelaget touch på enhver meny, er det bare å vrenge opp en tomatpesto. Har du en foodprocessor eller en stavmikser, er det ikke mye arbeid som skal til, og det setter virkelig en spiss på ethvert måltid. Enten sammen med god spekeskinke, noen oster, til fisken eller kjøttet til middag, som dressing til salat, sammen med godt brød, eller .... ja, du skjønner tegningen. Egentlig til nesten alt. Og har du liten tid og må kjøpe deg ut av tidsklemma, men likevel har lyst til å lage noe til tapasbordet, så er denne pestoen en enkel måte å komme seg unna på.


Dette er virkelig en enkel oppskrift, og mange vil nok ikke engang kalle den hjemmelaget, men jeg er skamløs. Har du tid og lyst, så smaker pestohjemmeovnsbakte tomater enda litt bedre, men denne pleier å slå an. Den er i tillegg svært omtrentlig, siden man i prinsippet kan tilsette så mye man vil av hver enkelt ingrediens, helt avhengig av hvilke smakspreferanser man har. Elsker du parmesan, har du i mye parmesan. Elsker du basilikum, har du i mye basilikum. Og så videre. Her er et forsøk på å gi noen mengder, så kan man heller prøve seg frem etterhvert.
Det er ikke så mange goodiebags som dukker opp på døra når man er matblogger. Imidlertid har jeg vært så heldig å få tilsendt Parmigiano Reggiano som jeg hadde i akkurat denne pestoen. Den har EU-opprinnelsesbeskyttelse, som betyr at den har blitt laget på samme måte i århundrevis. Den inneholder kun naturlige råvarer, og ingen tilsetningsstoffer brukes i produksjons-, eller lagringsprossen. Smaken var også utrolig god!

Dette trenger du
1 glass soltørkede tomater på olje (oljen skal også brukes), bruk en du er sikker på at du liker
Hvitløk etter smak (ca to fedd)
Pinjekjerner, ca 50 gram
Parmesan, ca 50 gram smuldret eller hakket lett
Et par never friske basilikumblader
Balsamicoeddik etter smak
Salt om nødvendig

Slik gjør du
Ha alle ingredienser i en foodprocessor, kjør til en glatt pesto, smak til med balsamicoeddik og eventuelt salt og det var det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.