torsdag 19. mars 2015

Havregrynssmoothie - frokost for frokostleie

                                                                                                            /sponset innlegg/

Er du lei av frokost, eller kanskje du har frokostleie barn hjemme? Denne oppskriften er et resultat av tyggeforbud i seks uker pålagt på eldstemann og parkourutøveren i huset i fjor høst, da han slo ut to tenner, knakk en tann og brakk kjeven i et (vellykket) forsøk på å ta dobbelfrontflip på trampolinen. Ikke gøy å ikke kunne tygge, og en liten utfordring for både meg og stavmikseren. Vi fikk begge kjørt oss ganske kraftig. Uansett, havregrynssmoothien ble en popluær frokost, både for den uheldige og resten av gjengen. Den passer også ypperlig til slitne gutter etter trening eller som mellommåltid når det er en stund igjen til middagen. 

Oppskriften er til én porsjon. Det går an å tilsette et rått egg for å gjøre smoothien enda litt mer næringsrik. Det har ingen innflytelse på smaken.

Dette trenger du
1 banan
1 dl økologiske havregryn
1 håndfull frosne bær, gjerne bringebær
3-4 dl melk
Evt. 1 egg

Slik gjør du
Ha banan, havregryn og bær i en blender eller i et litermål. Hell over melk og kjør det glatt i blenderen eller med en stavmikser. Ha det over på glass og server.

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Helios.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.