tirsdag 4. mars 2014

Sunne pannekaker til Pannekakedagen!

Det er den internasjonale Pannekakedagen idag, 4. mars. Pannekakedagen faller alltid på første tirsdag etter fastelavn, også kalt fetetirsdag. Siden vi proppet i oss boller på søndag, er det derfor passende å fortsette med pannekaker i dag.


Siden jeg har avslørt at kostholdet mitt er ganske rutinepreget med innslag av sesongråvarer, tenkte jeg at min faste pannekakefrokost kunne egne seg på denne dagen. Dette er nemlig ikke pannekaker i tradisjonell forstand, mer pannekaker for de som har lyst til å ha et sunt og godt kosthold (etter mine begreper iallefall, jeg vet jo at "sunt kosthold" er en svært upresis påstand), til og med for de som forsøker å begrense inntaket av karbohydrater. Røren inneholder imidlertid havrekli, som riktignok har et karbohydratinnhold på 51 pr. 100 gram, men totalmengden i en porsjon er ikke mer enn 10-15 gram med sine to spiseskjeer.

De kan lages usøtede og brukes som lefser til å fylle med deilig pålegg, eller de kan smaksettes med sukrin eller stevia.

Oppskriften er nok til fire små pannekaker, perfekt til frokost (eller sen lunsj som det heter når man lever etter periodisk faste-prinsippet). Pannekakene passer også godt å spise etter en god treningsøkt.

Dette trenger du
2 egg
2 spiseskjeer cottage cheese
2 spiseskjeer havrekli
Eventuelt sukrin gold

Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Ha alle ingrediensene i et litermål eller lignende. Kjør det glatt med en stavmikser. Røren blir litt løs og egner seg derfor ikke å steke i panne. Hell røren på et stekebrett med bakepapir, enten slik at det blir fire runde pannekaker, eller én stor. Stek til pannekakene ser gylne og ferdige ut, omtrent 7-8 minutter. Alle ovner varierer, her er det best å følge med.

Serveres med pålegg av noe slag, gjerne cottage cheese med bær.

De som heller vil ha FLESKEPANNEKAKER kan trykke her.

3 kommentarer:

 1. Thanks for the recipe! But today is not february 21st, just saying. ;)

  SvarSlett
 2. Thank you, the text is updated. :-)

  SvarSlett
 3. Tror ikke du trenger å bekymre deg så mye for karbohydratene i havrekli, endel av dem er fiber som passerer gjennom systemet uten å tas opp i kroppen. Samtidig er dette rimelig langsomme karb'er og bedre enn havregryn.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.