Sider

torsdag 6. desember 2012

Julekonfekt del I - Mokkatrøfler med pistasjnøtter

Det er sesong for søte saker og verksted på kjøkkenet, men mange sliter med å få tid til alt som skal gjøres før jul. Her er oppskrift på julekonfekt, enkelt rørt sammen. Om du har lyst på variasjon, kan blandingen deles i tre like deler, man kan tilsette ulike smakstilsetninger og varier med pynten for å spare tid. Én blanding, tre typer konfekt. Dette er imidlertid oppskrift på sjokoladetrøfler med mild smak av kaffe og pistasjnøtter. Flere tips kommer senere.

Oppskriften rekker til ca 60 små kuler.


Dette trenger du
200 gram 70% sjokolade
2 dl fløte
2 spiseskjeer delfiafett
2-3-4 spiseskjeer melis
1 vaniljestang
3 spiseskjeer espresso
Pistasjnøtter

Tips! Erstatt noe av 70 % sjokoladen med en lysere variant for en mildere konfekt.


Slik gjør du
Varm opp fløten på svak varme i en gryte. Grovhakk sjokoladen og ha den oppi den varme fløten sammen med delfiafettet. Ta gryten av varmen og rør sammen. Det er viktig at blandingen ikke utsettes for sterk varme, da kan den skille seg. Om det likevel skjer, må blandingen røres sammen mens den står til avkjøling. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha det i sjokoladeblandingen sammen med melis. Ha i smakstilsetningen tilslutt og rør godt. Når blandingen er helt sammenrørt has den over i en ren bolle og settes kaldt i omtrent et døgn. Dersom man ikke har så god tid, kan den eventuelt settes litt i fryseren før rulling. Gjør klart kakao, kjeks eller nøtter på et bakeunderlag eller bakepapir. Form små kuler med en teskje og rull raskt sammen i kakaoen, de hakkede nøttene eller den knuste kjeksen. Legges på tallerken og settes tilslutt inn i kjøleskapet for siste avkjøling før servering.

Og de andre smakene? Følg med, de kommer!

HER er oppskrift på appelsintrøfler med knust kjeks.

2 kommentarer:

  1. Dette høres himmelsk godt ut :)
    Takk for tips!
    Ingrid

    SvarSlett
  2. Her har du en riktig fin matblogg.
    Mange fine bilder og oppskrifter.
    Mat laget fra bunnen av er best.
    Jeg har også en matblogg,
    men er veldig fersk på
    blogging. Trenger mer
    erfaring på pc og ikke
    minst så trenger jeg et
    nytt camera.
    Blir missunelig på de fine
    bildene dine :)
    Jeg er utdannet
    institusjonskokk og
    elsker faget mitt.
    Jeg lager også mat
    fra bunnen av på
    bloggen min.

    Advents hilsen fra Randi

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.