mandag 6. august 2012

Naturell hummerkraft

Strengt tatt har jeg skrevet om hummerkraft tidligere. Både HER og HER står det litt om den karakteristiske kraften laget på klassisk vis tilsatt noen grønnsaker og vin under oppkoking. Jeg laget hummerkraft igjen for noen uker siden, og da uten andre smakstilsetninger enn noen få dillblomster - og når sant skal sies ble de tilsatt mest for utseendes skyld. Kraften skulle tross alt til fotografen.

Det ble tilsammen to nesten fulle halvannen liters-flasker som havnet i fryseren. Og idag brukte jeg opp siste flaske til en suppe som også inneholdt torskerester fra samme fryser. Vi er nemlig i ferd med å spise oss ut av hytta - det er kun en uke igjen til vi avslutter sommerens opphold. Trist, men skoletid og høst nærmer seg ubønnhørlig.

Jepp, tilbake til hummerkraften.


Dette trenger du
Hummerskall
Vann
Noen få dillblomster - kan sløyfes

Slik gjør du
Bruk litt tid på å brune hummerskallene skikkelig, det sørger for at smaken blir mer karakteristisk og konsentrert. Legg skallene på bakepapir på et stekebrett og sett i ovnen på 200-225 grader i minst 20 minutter. Knus skallene og legg dem i en stor gryte. Fyll på med vann og la det syde i omtrent 1 time. Sil av, og reduser kraften til 2/3 av den opprinnelige mengden - eller mer dersom du har begrenset plass i fryseren. Da kan man bare fryse ned i mindre porsjoner og spe på med vann når man skal bruke det.

Hummerkraft  er ypperlig å ha på lur til sauser eller supper. Og om man er så heldig å ha tilgang til hummer - på denne tiden av året de som skaffes til veie i butikken - så er det lurt å gjøre mest mulig ut av den eksklusive råvaren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.