torsdag 2. august 2012

Lettvint mangosorbet

To mangoer ble til en enkel og lettlaget sorbet for noen uker siden. Jeg har skrevet litt om sorbeter tidligere da jeg laget jordbær-, melon- og rosévinsorbeten, om du har lyst til å lese mer kan du trykke HER. Dette er imidlertid hurtigvarianten som passer dersom man bare skal lage en liten porsjon.

I denne tilsatte jeg hverken pisket eggehvite eller alkohol (som begge bidrar til at sorbeten ikke krystalliserer seg). Jeg hadde imidlertid litt vanlig lys sirup i. En ismaskin vil også gjøre at sorbeten ikke krystalliserer seg, men denne gangen droppet jeg det, siden jeg hadde dårlig tid og bare måtte legge sorbeten i fryseren etter å ha mikset sammen ingrediensene. 


Dette trenger du
2 mangoer
1 lime, saften
1 spiseskje lys sirup

Slik gjør du
Rens mangoene og legg biter av mangokjøttet i en blender, et desilitermål eller annen egnet beholder. Press over limesaften og ha i sirupen. Blend eller kjør det hele glatt med en stavmikser. Ha blandingen over i en stålbolle og legg i fryseren. Rør et par ganger under innfrysing. Man kan også bruke ismaskinen dersom man har det.

Sorbeten smaker godt av mango. Det er sikkert lurt å smake seg frem med sukkeret, siden sødmen i mangoene varierer.

1 kommentar:

 1. Det må prøves!
  Fin blogg du har her!

  Jeg leste innlegget ditt om iskremtilbehøret til KAen.
  Jeg har litt problemer med at jeg ikke får isen fast nok i den. Bollen tiner for mye før isen har rett konsistens.

  Jeg har brukt oppskrifter fra boken "Iskremfabrikken" som jeg så du også hadde..

  Lurer på om jeg må halvere oppskriften, gjøre røren enda kaldere før jeg har det i, eller om jeg rett å slett er nødt til å ha den litt i fryser etter maskinen...

  Har du opplevd samme? Hvordan løser du det isåfall?

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.