søndag 15. juli 2012

Mangolassi med kardemomme

Vi er definitivt i feriemodus. Vi vet stort sett ikke hvilken dag det er, bortsett fra når vi må forholde oss til at noen kommer eller reiser. Som regel er ankomst eller avreise forbundet med en utvalgt ukedag, og jeg må titte i kalenderen for å oppdatere meg. Vi vet knapt hva klokken er. Frokost inntas når rundstykkene er klare om morgenen. Lenge etter den første kaffen med verdens fineste utsikt. (Altfor sent til egentlig å kunne kalles frokost.) Lunsj inntas når vi er sultne igjen etter frokost. Hvis det er noen rundstykker igjen, da. (Altfor sent til egentlig å kunne kalles lunsj.) Middag planlegges, lages og inntas etter innfallsmetoden på bakgrunn av hva som finnes i kjøleskapet, hva vi har lyst på og hvor mange fisker som er dratt opp av vannet siste døgn. (Antakeligvis altfor sent til egentlig å kunne kalles middag.) 


Vi har det deilig på øya. Det er ikke drømmesommervær, men det er bra nok til å oppleve gode dager. Det er ikke varmt nok i vannet til å bo i det, men bra nok til en dukkert innimellom. Det er imidlertid perfekt båtturvær, perfekt gåturvær, perfekt isspisevær, kosevær, grillevær, hvinevær, lekevær, fiskevær, levær, skravlevær. Norsk sommervær. Og tross alt, vi bor ved 58 grader nord så det skulle bare mangle at det ikke er tropevær.

Det er uansett vær mulighet til å bringe litt av sola inn på kjøkkenet. Jeg gjorde det forleden dag til frokost. Vi hadde mangolassi med kardemomme, en smakskombinasjon som var både naturlig og god. Pakistanske mango er i sesong, og jeg var heldig å komme over et helt parti i småbyens lokale Asiaforretning. Lassi er en indisk melkebasert drikk som kan lages både med og uten knuste isbiter, og det egner seg til sterkt krydret mat. Jeg pleier å bruke matyoghurt, melk og modne, søte mango. Og jeg lager det helt uavhengig av styrken på maten jeg serverer til. 


Dette trenger du
Mango
Tyrkisk yoghurt, matyoghurt eller yoghurt naturell
Melk 
Kardemomme
Sukker - dersom mangoen ikke er søt nok (jeg har ennå ikke hatt behov for det)

Slik gjør du
Rens mangoene og legg fruktkjøttet i en blender. Bruk omtrent halvparten mango og yoghurt. Spe på med melk etter hvor tykk du ønsker konsistensen. Smak til med kardemomme - masse kardemomme. 

Pynt med et mynteblad og la sola skinne. 

4 kommentarer:

 1. Deilig sommerinnlegg! Akkurat sånn det skal være på ferie :)
  Og de mangolassiene så gode ut! Får se om jeg kommer over noen mangoer neste tur på butikken :)
  Ingrid

  SvarSlett
 2. Det ser kjempegodt ut! :)

  SvarSlett
 3. Hørtes nydelig ut - både feriemodusen og lassien!

  SvarSlett
 4. Hei!Dette ser ikke bare godt ut,men et underbart godt drikke.Så tusen takk for oppskriften.Ha en fin dag alle

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.