onsdag 30. mai 2012

Rabarbra- og jordbærsuppe

Det er rabarbrasesong her i sør, og den store busken min forsyner meg med stadig mer av de syrlige lange stilkene. Denne gangen laget jeg en slags suppe av rabarbra og jordbær, noe som passet godt til naturell yoghurt. Om man har lyst på noe mer søtt, vil også stivpisket crème fraiche tilsatt sukker, krem eller vaniljeis egne seg bra. HER finner du oppskrift på hjemmelaget vanilje- og kanelis.

Suppen kan også siles dersom man ønsker et litt mindre rustikt utseende. 


Oppskriften er ganske omtrentlig. Smak deg frem til ønsket søthet - det er vanskelig å anslå nøyaktig hvor mye sukker man trenger siden rabarbraens syrlighet ofte varierer. Noen liker dessuten at det ikke er så søtt.

Jeg pleier ikke å jevne suppen med potetmel, men ser at man gjør det i enkelte oppskrifter. 

Dette trenger du
Rabarbra
Jordbær
Sukker
Vann
Kanelstang


Slik gjør du
Rens rabarbrastilkene. Skrell dem og skjær dem i biter på omtrent 1 cm. Rens, vask og del jordbærene i to.  Ha rabarbrabiter og litt vann i en gryte og kok opp. Tilsett kanelstangen. La det putre i noen minutter, til rabarbraen er mør. Tilsett jordbærene og la det putre litt til. Ha eventuelt i mer vann dersom ikke konsistensen er suppete nok. Smak til med sukker tilslutt.

5 kommentarer:

 1. Eller kvarg (kesam)? Som alternativ til yoghurt altså :>

  Elsker rabarbra! Det er som å bli et lite barn igjen!

  SvarSlett
 2. Jeg glemmer fortsatt ikke en desert jeg spiste for x antall år siden.. Jordbær- og kanelsuppe med hvit sjokoladeis. Det var utrolig godt!

  SvarSlett
 3. Rabarbra har alltid hvert blandt mine favoritter.

  SvarSlett
 4. Hvor er oppskriften?

  SvarSlett
 5. Var det ikke spesifikt nok? Smak og prøv deg frem, bruk øynene og smakssansen. Fremgangsmåten står beskrevet i teksten under overskriften "Slik gjør du".

  Lykke til, håper suppen blir god. :-)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.