mandag 7. mai 2012

Ostegratinert tomatsuppe

Dette er en suppe laget på samme måte som løksuppe, gratinert i ovn med ost på toppen. At alt som kommer med smeltet ost på toppen smaker godt er en nesten ubestridt sannhet. Hvertfall for de som liker ost.


Jeg har tidligere skrevet om tomatsuppe og her er enda en måte å bruke den på. Nemlig i ovn med en skive landbrød eller loff, med ost på toppen. En ypperlig måte å variere over en velkjent klassiker.

Du trenger
1 porsjon tomatsuppe
Landbrødskiver, 1 pr. pers.
Ost, gjerne en smaksrik ost som cheddar, jarlsberg eller grùyereSlik gjør du
Lag tomatsuppen etter oppskriften i linken lenger opp. Ha suppen over i en ildfast bolle, enten en stor eller porsjonsformer. Legg en skive loff på toppen og dryss over ost, så mye magen begjærer. Sett i ovn oppvarmet til 230 grader og gratiner til osten er gyllen.

Dryss over litt hakket persille og timian for syns skyld og server.

2 kommentarer:

  1. mmmm så inmari smart. Dette skal jeg lage en dag denne uken. Barna liker tomatsuppe og de liker smeltet ost. Dette må bli en suksess.

    Så mye godt du har laget og så fin blogg.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for hyggelig kommentar. Ja, her skårer tomatsuppe høyt på listen over ting guttene liker, og ost er nesten himmelen. :-)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.