lørdag 21. april 2012

Ostesnacks

Det er helg igjen, og forhåpentligvis er det ekstra tid til å lage seg noe god mat. Dette er en oppskrift på ostesnacks - noe som er lett å lage dersom man har et par osterester til overs, om man skal ha til et måltid sammensatt av flere småretter eller om man rett og slett bare har lyst på noe godt.


Dette trenger du
Parmesan
Norvegia
Chilipulver (trenger ikke være hjemmelaget)
Dill

Man kan gjerne bruke hvilke som helst hvite oster, gjerne smaksrike som gruyère. Ligg imidlertid unna alt som ikke benevnes med navnet "ost", men som selges i revet tilstand, gjerne under kryptiske betegnelser som "revet", "gul" eller lignende. Det er IKKE ost.  

Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader. Legg bakepapir på et stekebrett. Riv osten og legg den i passende små hauger på stekebrettet. Krydre med chili og dill. Stek til det begynner å boble, dette tar noen minutter. Ta platen ut og la ostekjeksen stivne på brettet. Det er selvsagt fritt frem for smakstilsetninger. Finn noe som passer til resten av rettene.

2 kommentarer:

  1. Enkelt og smertefritt...
    Skal huske å pröve det en gang. men alle ostekanter her blir til ost på hjemmelaget pizza :)
    Men må nok pröve dette :)

    SvarSlett
  2. Mm, det ser kjempegodt ut! : )

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.