torsdag 19. januar 2012

Hjemmelaget peanøttsmør

Det er ingen grunn til å kjøpe peanøttsmør når man ser hvor lett det er å lage det selv. Den største jobben er imidlertid å få tak i rå peanøtter, men da jeg skjønte at jeg måtte til den lokale Asia-forretningen min for slike ting, ble alt mye lettere. Det har nemlig vist seg vanskelig å få tak i usaltede, men skrelte peanøtter i ordinære dagligvareforretninger. Av en eller annen grunn har man bestemt seg for at peanøtter enten skal serveres med salt eller med det tykke skallet i Norge, hvilket gjør det ganske arbeidskrevende dersom man vi ha rå peanøtter til bruk i mat. Velvel, jeg har funnet min leverandør, og da gjenstår det å riste og skrelle dem.


Dette trenger du
Peanøtter
Ørlite salt
Solsikke- eller annen smaksnøytral oljeSlik gjør du
Legg peanøttene på et stekebrett i ovnen i omtrent et kvarter på 150 grader. De kan også ristes i panne på middels varme. Rør godt rundt og følg med enten de er i ovnen eller i panne. Gni nøttene deretter mot hverandre så det tynne skallet detter av. Ha nøttene i en blender eller en foodprocessor og fyr løs. Tilsett bittelitt salt, vær forsiktig det er fort gjort å ta for mye. Ha også i noen dråper olje av gangen og kjør videre. Peanøttsmøret er ferdig når du synes den har passende konsistens.

HER står det mer utfyllende om det å riste peanøtter.

Om du har lyst til å lage hjemmelaget sjokoladepålegg også, finnes det oppskrift på dette HER.

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.