søndag 18. desember 2011

Sjokoladerisboller - lettvinte kaker i innspurten

Når det bare er et par dager igjen til den store dagen og lite tid, kan risboller være et greit alternativ dersom man trenger noen kaker for å fylle opp den pålagte kvoten. Nå skal det sies at jeg ikke er særlig opptatt av at det skal være sju slag til jul, snarere at det vi baker blir spist opp. Risboller er både lettvint og ekstremt populært blant barna. Det forstår jeg godt, siden det både er søtt og klissete. Jeg synes det er enklest å lage risbollene i muffinsformer, men det er absolutt ikke nødvendig.

Enda mer lettvinte risboller? Trykk HER, da får du oppskrift på risboller med færre ingredienser (og de er vel så gode!)Dette trenger du
250 gram delfiafett
200 gram kokesjokolade
2 egg
2 dl sukker
3 ss espresso eller sterk kaffe
100 gram puffet ris


Slik gjør du
Smelt delfiafett og kokesjokolade i en gryte på svak varme, ha i kaffe og sett til avkjøling. Pisk eggedosis og bland den sammen med sjokoladeblandingen. Rør inn puffet ris. Sett bollene med skje i muffinsformer eller bare rett på et brett med bakepapir og avkjøl på kaldt sted. Kan oppbevares en stund i tett boks, men om du har tre gutter - som jeg har - trenger man ingen tett boks, da forsvinner de av seg selv.

2 kommentarer:

  1. I år rekker jeg ikke noe baking, så jeg tenkte å sende ungene ut for å gå julebukk i veien her. Da kommer de bestandig tilbake med masse småkaker, da er julen reddet :-)

    Ønsker deg ei riktig fin jul!

    SvarSlett
  2. hmmm...tror ikke jeg gidder colakaker, setter barna på denne saken i stedet!
    C

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.