fredag 16. desember 2011

Hvit gløggekstrakt med smak av jul

Dette er oppskrift på hvit gløggekstrakt, fått av en god venninne som villig deler på kjøkkenhemmelighetene sine. Om du - som meg - ikke er så begeistret for den syntetiske kjøpegløggen, anbefaler jeg likevel å gi denne en sjanse. Den smaker av jul og gir varme i kroppen en kald og stormfull desemberkveld.

Honningen jeg brukte denne gangen har jeg fått av en kollega. Den er fra egne bier, og smaker helt fantastisk! Bier bør kanskje bli neste prosjekt?


Dette trenger du
5 stjerneanis
25 nellikspiker
2-3 kanelstenger
4 dl sukker
1 dl honning
en diger klunk konjakk
2 ss julete
3-4 strimler sitronskall, helst fra økologisk sitron
5 dl eplejuice

Til utblanding trenger du:

Eplejuice eller hvitvin eller en blanding av eplejuice og hvitvin.
Klementinskiver til servering.

Slik gjør du
Ha alt i en gryte og varm opp. Rør ut sukkeret og la det syde noen minutter. Ta gryta deretter av varmen og la alt trekke i noen timer. Sil det over på en flaske. Dette blandes ut med eplejuice eller hvitvin eller en blanding, avhenging av hvor sterk den skal være og hvem den skal serveres til.

Jeg laget til guttene mine med én del ekstrakt og tre deler eplejuice og oss voksne med én del ekstrakt, én del eplejuice og tre deler hvitvin. Blandes, varmes til kokepunktet og serveres i glass med en klementinskive til pynt.

3 kommentarer:

 1. Fantastisk stemningsfullt bilde! Herlig.

  SvarSlett
 2. Mmmm...det så godt ut :)

  Ha ei flott helg,

  hilsen Lisbeth ;D

  SvarSlett
 3. Tusen takk! God helg til dere også!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.