tirsdag 29. november 2011

Tjukkmjølk fra Rørosmeieriet og frosne bær er verdens beste smoothie

Jeg har ofte laget smoothies med en base av Biola, gjerne bringebær- eller blåbærutgaven. Men da jeg leste at Biola inneholder omtrent like mye sukker som brus (har dessverre ikke link til dokumentasjon, så jeg kan ikke være bombastisk her...) tenkte jeg at det var på tide å komme opp med noe nytt.


Det var da jeg kom på at jeg hadde en kartong med tjukkmjølk fra Rørosmeieriet i kjøleskapet og masse frosne bær i fryseren. (Trykk på linken og deretter "Liker" så får du oppdateringer på Facebook.)

Oppskriften er enkel. Ha tjukkmjølk i en blender, fyll på med masse bær og ha eventuelt litt melis i. Det passer perfekt for småsultne gutter som trenger litt påfyll etter fotballtrening.


Tjukkmjølka har akkurat passe konsistens og smak til smoothie. Legg et bær på toppen og server. Alle blir glade, jeg lover!

7 kommentarer:

 1. Og ekstra godt blir det om du i stedet for melis tilsetter litt av vanlijesukkeret under! Det pleier jeg å gjøre til mine gutter, bare en liten teskje...

  Birgitte

  SvarSlett
 2. Jaaa Birgitte, det har du rett i! Da jeg laget denne smoothien hadde jeg ikke mer vaniljesukker igjen, derfor ble det melis. Men du har selvsagt rett - hjemmelaget vaniljesukker er det aller beste. :)

  SvarSlett
 3. Vanlig biola er ikke tilsatt sukker, men inneholder 4,5 g sukkerarter (melkesukker? Det samme som i vanlig lettmelk i all fall.) : http://www.tine.no/produkter/melk/syrnet-melk/6038.cms?biola-syrnet-lettmelk

  Biola med bringebær inneholder 8% tilsatt sukker, totalt 13% sukker: http://www.tine.no/produkter/melk/syrnet-melk/6024.cms?biola-syrnet-melk-med-bringebar
  Biola med blåbær inneholder 6% tilsatt sukker, totalt 10% sukker: http://www.tine.no/produkter/melk/syrnet-melk/6023.cms?biola-syrnet-melk-med-blabar

  Cola inneholder 26,5 sukkerbiter (á 2g) pr 0,5 l, noe som tilsvarer 10,6 g sukker pr. 100 g. (http://www.side2.no/helse/article1082395.ece).

  :)

  Jeg hadde nok også valgt tjukkmjølk fra Røros, den er jo også økologisk!
  Takk for god oppskrift. Den skal prøves ut!

  Hilsen Gina, fast leser som lover å bli flinkere til å kommentere

  SvarSlett
 4. Tusen takk, Gina, du gjorde den jobben jeg var for trøtt til å gjøre i går. :-)

  Økologisk er også et klart pluss i min verden, dessuten var konsistensen helt perfekt for smoothie.

  SvarSlett
 5. Biola har også to smaksatte varianter som har mindre sukker og er nøkkelhullsmerket; Biola mild jordbær og Biola Mild eple/kiwi

  SvarSlett
 6. Hvis du ikke har lyst til å tilsette sukker eller melis i det hele tatt, funker banan veldig bra! Synes det gir akkurat passe sødme:) Joda, fruktsukker er sukker det også, men allikevel...;)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.