tirsdag 15. november 2011

Saftig eplekake

Det var farsdag på søndag. Og selvom vi egentlig bare feirer farsdag når far er hjemme - og forsøkte derfor å forbigå dagen i stillhet siden far i huset hadde sin tredje jaktdag på rad - lot jeg meg overtale av alle eplene på fruktfatet. Det ble likevel eplekake, fars favoritt.

Den ble til ved en liten titt i egen blogg og et raskt blikk i skapet som bekreftet at vi både hadde skivede mandler, maplesyrup og demerarasukker.Dette trenger du
2 store egg, det vil si ingen egg fra hagen denne gangen
2 dl sukker
4 middels store epler
En halv boks crème fraîche
2 spiseskjeer solsikkeolje, eventuelt annen nøytral olje
3 spisekjeer lønnesirup
1 ts kanel
4,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Pynt:
Kanel
Mandelskiver
Demerarasukker (grovkornet brunt sukker)

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og dekk en brødform med bakepapir. Visp egg og sukker til lys og luftig eggedosis. Bland forsiktig inn to revne epler, crème fraîche, olje og lønnesirup. Sikt mel, bakepulver og kanel over blandingen og vend det sammen. Fordel røren i brødformen. Trykk eplebiter fra to epler lett ned i deigen. Dryss over litt kanel, mandelskiver og sukker. Stek i midten av ovnen omtrent 45-50 minutter. Prøv dere frem med en skarp kniv eller en kakepinne i midten av kaken for å se om den er ferdig før den tas ut av ovnen. Heis kaken ut av brødformen og avkjøl på rist.

Serveres med is, krem eller litt pisket crème fraîche.

6 kommentarer:

 1. Elsker eplekaker, og denne virker som en saftig og god kake, men kan du si hva demerarasukker og maplesirup er?

  SvarSlett
 2. Den er kjempesaftig! Maplesyrup er lønnesirup og demerarasukker er litt grorkornet brun sukker. Ikke det sirupsaktige sukkeret. :)

  SvarSlett
 3. kan jeg bruke flytende honning i stedenfor Maplesyrup?

  SvarSlett
 4. Dette er den beste eplekaken jeg noensinne har bakt/smakt, og jeg har forsøkt noen👌 Den gikk rett inn i oppskriftboken min, tusen takk😊

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.