tirsdag 8. november 2011

Jubileumsmeny

Denne menyen ble servert i bloggeiers 40 års-middag. Siden anledningen var mer enn bare et tilfeldig sammenrasket middagsselskap, hadde jeg lagt litt mer tid og flid i menysammensetning enn jeg pleier.

Kveldens første rett var nybakt focaccia med mozzarella, perletomatsalat med basilikum og artisjokkpuré, oppskrift på det siste HER. Vi hadde musserende å drikke til, den friske Prosecco di Valdobbiadene Brut 2010.Så var det tid for pasta som en slags forrett. Inspirert av både restaurantbesøk og Jamie's Italia laget jeg tagliatelle med grillet sjøkreps, oppskrift HER. En italiensk, tørr hvitvin, som jeg dessverre ikke husker navnet på, å drikke til.

Til hovedrett var det kalvefilét med gresskarpuré og syltede rødbeter. Ripasso til hovedretten.

Jeg elsker ost, derfor to italienske oster til mellomrett. Og siden jeg også er mer enn middels begeistret for kombinasjonen salt og søtt, laget jeg ovnsbakte fiken til. Smakte fantastisk og HER er oppskriften. Og det er litt flaut å innrømme det, altså, men jeg husker rett og slett ikke hva slags vin jeg hadde kjøpt inn til denne delen av måltidet. Men jeg husker at jeg hadde kjøpt inn en spesiell vin. Sånn kan det gå. Det var ganske sent på kvelden da vi hadde kommet såpass langt. Og enkelte sjeler hadde forsynt seg av drikken også.Saracco Moscato D'Asti, en sprudlende hvitvin fikk følge til desserten, som var av den lette typen siden vi hadde et nokså mektig måltid bak oss.

Sitron-, appelsin- og sjokoladesorbet. Omtrent på dette tidspunkt hadde jeg bikket 40, og når sant skal sies tror jeg det var den fantastiske kombinasjonen av søt, lett, friskt, men likevel kraftig, som gjorde at jeg ikke ramlet rett inn i førtiårskrisa.Espresso og grappa til alle svake sjeler til slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.