torsdag 20. oktober 2011

Veldedighetsvafler

TV-aksjonen 2011 heter Vi rydder for livet. Pengene som samles inn søndag 23. oktober går til minerydding i Norsk Folkehjelps regi.

På skolen til guttene mine har de en meningsfull og hyggelig tradisjon i tilknytning til den årlige TV-aksjonen. Det blir arrangert en liten marsj opp til Egersunds svar på Eiffeltårnet, eller Varbergtårnet som det også kalles. Deltakeravgiften går uavkortet til inntekt for TV-aksjonen. I tillegg settes skolens elever i sving med å lage pizzaboller, steke lapper og vafler, samt å selge herlighetene til betalingsvillige foreldre. Og på kjøpet får vi en fin tur, selvom det i går var en kald affære, en god drøs og sjansen til å treffe andre foreldre. Et kjærkomment og viktig avbrekk i en travel hverdag.Vi opplever full konsentrasjon hos elevene, selgerglede, hjelpsomhet og samhold i forbindelse med dette arrangementet. I tillegg til at vi får knakende gode pizzaboller, varmende kaffe, vafler og lapper med rømme og syltetøy. I en verden med stadig større utfordringer og med flere hjelpetrengende enn noensinne, er det fint å få en påminnelse på hvor godt de fleste i landet vårt har det.

Kanskje dette kan være til inspirasjon for andre skoler? Jeg håper det. Uansett, her er oppskrift på tre liter vaffelrøre - helt uavhengig hva det skal brukes til.Dette trenger du
6 egg
360 gram sukker
1 liter kulturmelk
100 gram smeltet smør
700 gram mel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
litt kardemommeTrykk HER om du ønsker å bli bøssebærer på søndag.

Barnas foreldre har samtykket til at jeg viser bildene.

2 kommentarer:

  1. Det aner meg at min svigerinne har en finger med i spillet angående pizzabollene... ;)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.