lørdag 8. oktober 2011

Inspirasjon på kjøkkenet

Det er mange ulike måter å finne inspirasjon på. Noen finner den mellom bugnende fruktdisker og osteboder på utenlandske matmarkeder, andre leter seg gjennom kortreiste og lokale produkter på Bondens marked. Å oppsøke steder man ellers ikke ferdes, mellom hyller med spennende og fremmed mat, lokker også frem lysten til å romstere på kjøkkenet. Hvertfall for meg.Bildet er tatt i sommer da jeg fikk besøk av god venninne som alltid har vært til stor inspirasjon for meg. Hun hadde med pakistanske mango, pasjonsfrukt og masse annet godt.

Kanskje noen lar seg inspirere av fulle kjøleskap, med råvarer i massevis? Eller tvert imot virker muligens begrensninger inspirerende på andre? Lete seg frem til passende menyer med temaer, allergier, eller annet?

Selv finner jeg både inspirasjon av matmarkeder, bugnende kjøleskap og av besøk i spesialforretninger. Imidlertid får jeg aller mest inspirasjon av andre mennesker jeg deler matinteressen med, enten vi lager mat sammen på kjøkkenet, spiser sammen eller møtes på internett.I dag kjenner jeg også inspirasjonen komme av den vakre utsikten. Jeg er på hytta med et nokså velfylt kjøleskap, men med tilfeldig sammensatte matvarer. Noe har ligget i fryseren siden sommerferien, noe har jeg tatt med meg. Men det aller mest inspirerende er den vakre utsikten. Over hav og skjærgård, med en enslig sel svømmende forbi, skarv duppende i vannskorpen, solnedgang over Oterøy. Svanene er fremdeles i par, de har lagt seg til ro på naboskjæret. Gresset har levd sitt eget liv siden august og urtene har vokst seg store og smaksrike.

Selv vimpelen er på plass.Hyttekjøkkenet med verdens fineste utsikt. Her er jeg vokst opp og finner stadig flere brikker i det mentale puslespillet mitt. Bildene er tatt i høstferien i fjor, på en stille, nydelig dag.

Hva er det som gir deg mest inspirasjon på kjøkkenet?

2 kommentarer:

  1. Å, dette er et hyggelig gjensyn med husetpaaplanen! God høstferie i Telemark.

    SvarSlett
  2. Fantastisk plass!
    Det er så mye som inspirerer, omgivelser, tid, råvarer, og tro det eller ei, -været!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.