lørdag 3. september 2011

Is med O'boy og Stratos

Dette er ikke bare en oppskrift på hjemmelaget is, som per definisjon er godt, men også en oppskrift på hvordan man blir verdens mest populære blant de små. Om du har lyst på huset fullt av unger, er dette isen å teste ut. Alternativt kan man være kynisk og bruke den som middel til utpressing; "Du rydder rommet, jeg serverer is."

Ditt valg. Uansett, basisoppskriften er gjentagelse av tidligere bedrifter, smakstilsetningene er latterlig enkle - nemlig O'boy og biter av Stratos.Dette trenger du
6 eggeplommer
1,75 dl sukker
3,75 dl h-melk
3,75 dl fløte (ikke matfløte)
1 vaniljestang
1 klype salt
75-100 gram hakket Stratos eller annen mild melkesjokolade
2-3 spiseskjeer O'boySlik gjør du
Varm opp melk og fløte med halvparten av sukkeret til kokepunktet. Skjær langs vaniljestangen med en kniv og skrap ut frøene med en te-skje. Ha frø og vaniljestangen i gryten med melkeblanding. Rør inn salt. Eggeplommene og resten av sukkeret piskes til det er hvitt og luftig.

Ha omtrent 2 dl av den varme fløte/melkeblandingen i eggedosisen og pisk det godt sammen med en visp. Hell eggedosisen tilbake i gryten med den varme fløten. Rør inn O'boy og visp til det er helt sammenblandet. Dette skal varmes forsiktig opp til omtrent 80-85 grader, eller rett under kokepunktet, mens man visper. Blandingen skal så vidt tykne. Massen må ikke koke, så her gjelder det å være oppmerksom. Hell den varme ismassen i over i en ny bolle/gryte over en sikt. Legg vaniljestangen tilbake i massen og avkjøl. Rør av og til mens den avkjøles. Sett i kjøleskapet så den er helt avkjølt før du eventuelt setter igang med ismaskinen. De som har iskremmaskin kan benytte seg av dette nå. De som ikke har iskremmaskin, setter bollen i fryseren og rører omtrent en gang hver halv time, til massen er blitt til iskrem - jo mer iherdig man rører, desto mer silkemyk blir isen. Hakk Stratosen og skjær den inn mot slutten av fryseperioden.

2 kommentarer:

  1. Åhhh,som nybakt eier av ismaskin blir dette garantert neste prosjekt!! Så nydelig ut,for både store og små!!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.