søndag 12. juni 2011

Brødkrutonger og tomatsalat

I skrivende stund er det kveld, stille på fjorden og vi sitter rundt bålpannen på terrassen. Vi har grillet til middag, og som jeg tidligere har skrevet er jeg ingen hardcore griller. Her satset det på tilbehøret, og da trenger man heller ikke de store mengdene med kjøtt pr. person.


Siden sommer- og grillsesongen definitivt er innledet, kommer det en egen etikett med Grilltilbehør. Håper det kan bidra til at det blir lettere å manøvrere seg rundt på [kjøkkentjeneste].

Vi hadde rester av focaccia etter frokost, dermed ble det brødkrutonger i salaten i dag. Når man baker brødet selv, blir man gjerrig på restene, merker jeg. Jeg strekker meg til å gi hønene gammelt brød, men foretrekker å bruke det selv. Her er en oppskrift på velsmakende brødkrutonger som smaker godt både til suppe og på toppen av salat. I dag hadde jeg dilla på dill, men i prinsippet kan hva som helst brukes.


Dette trenger du
Brødrester, gjerne landbrød
Fersk dill
Smør
Hvitløk
Eventuelt pepper


Slik gjør du
Skjær brødet i terninger. Brødterningene stekes i smør i en panne. Tilsett hakket fersk dill og revet hvitløk. Vend godt slik at brødet suger til seg smør og smakstilsetninger. Ha pannen i ovnen på rundt 75 grader varmluft til brødkrutongene er tørre.

Brødkrutongene ble servert i en salat med tomater og skivet sjalottløk. Jeg ringlet over litt god olivenolje og noen dråper balsamicoeddik og hadde mer fersk dill på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.