torsdag 5. mai 2011

Lunsjsalat en helgedag verdig


Denne salaten laget jeg av noen rester jeg hadde tilgjengelig på hytta mot slutten av påsken - både grønnsaksrester og rester etter entrecôten vi hadde hamstret på den fantastiske slakterforretningen Brødrene Brubakken. Den var perfekt mørnet og hadde ikke overlevd enda en dag i kjøleskapet. Siden det tross alt var både første påskedag, fint vær og ungene var snille, unnet vi oss ett glass rosa til maten. Øl hadde nok passet vel så bra til.

I tillegg til at fennikel smaker godt, er det en grønnsak som sies å ha enkelte medisinske egenskaper. Både fennikelfrøene og selve grønnsaken skal angivelig inneholde noe som lindrer kolikksmerter, stimulerer melkeproduksjonen og letter fordøyelsen. At det smaker godt i tillegg er ingen ulempe.Dette trenger du
Godt mørnet entrecôte
1 fennikel
1-2 hvitløksfedd
Grønn salat, ulike typer
1 chili
1 lime
Salt og pepper
Olje og litt smør til steking

Slik gjør du
Vask, rens og tørk salaten. Rens fennikelen og skjær forholdsvis tynne skiver av den. Stek den i en panne med litt olje og smør på svak varme. Ha etterhvert også i finhakket eller revet hvitløk. Dette skal surre sammen noen minutter, men pass på at ikke fennikelen blir altfor myk. Smak til med litt salt og pepper. Skjær skiver av kjøttet og pepre og salte på hver side. Legg kjøttet i stekepanne på sterk varme, slik at det dannes en god stekeskorpe. La det steke tilsammen et par minutter slik at kjøttet fremdeles er litt rødt inni. Eller la det ligge lenger dersom du foretrekker det.

Anrett salat på en tallerken og legg fennikelen over. Kjøttstykkene anrettes over fennikelen. Dryss over litt finhakket chili og skvis over noen dråper limesaft. Server og smil.

2 kommentarer:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.