torsdag 28. april 2011

Seibiff med løk versjon 2.0

Seibiff var noe av det første jeg laget på skolekjøkkenet i forrige århundre. Jeg får derfor litt retromat-følelse når jeg en sjelden gang spiser seibiff. 
I går hadde svogeren min fisket mengder med sei, derfor ble det seibiff i dag. Imidlertid tenkte jeg at jeg kunne oppgradere den klassiske retten et par hakk og tilsatte noen ekstra smakselementer, som kapers og sitron, samt en mos med halvparten potet og halvparten blomkål med dryss av fersk timian. Den sedvanlige stekte løken fulgte også med.


Dette trenger du
Seifiléter
Smør og solsikkeolje til steking
Mel
Salt og pepper

Løk - ta rikelig, løken skrumper en del under steking
Smør til steking
Salt og pepper

Poteter
Blomkål
Salt og pepper
En klatt med smør og en skvett fløte
Fersk timian

Smør
Saft fra sitron
Kapers

Slik gjør du
Start med å skrelle poteter og rense blomkål. Dette kokes deretter til det er mørt. Rens løk og del den opp i tynne skiver. Stek løken på svak varme i litt smør til den er helt karamellisert. Dette kan ta opptil 20 minutter eller mer. Salte og pepre etter smak.

Når potetene og blomkålbukettene er møre, tilsettes litt smør, salt og pepper. Mos med en gaffel eller en rotmoser. Hold den varm på ovnen mens fisken tilberedes.

Bland litt hvetemel, salt og pepper på en tallerken. Vend fiskestykkene i melet og stek dem deretter i litt smør og olje.

Helt til slutt smeltet jeg litt smør i den samme pannen, presset saften av en sitron og tilsatte kapers.

Anrett fisken på en tallerken med litt kaperssmør, noen skiver sitron, potet- og blomkålmos med masse fersk timian og stekt løk. Nam! rett og slett.

2 kommentarer:

 1. Dette er bare så godt :))
  I Sverige spiser man det ikke.
  Men eg skal jammen de pröve å lage dette hjemme. Specielt den mosen.
  Takker og bukker for tipset.
  Klems Synnöve.

  SvarSlett
 2. Heia sei! Undervurdert, men som du er inne på, den må være blodfersk. Prøv ostegratinerte seibiffer - vendt i mel, snudd raskt i pannen, gratinert 15 min i ovnen med ost, friske fiskevennlige urter, godt salt og nykvernet pepper!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.