fredag 26. november 2010

Biscotti til jul - én av sju

Jeg liker biscotti, den italienske kjeksen som smaker ekstra godt når man dypper den i kaffe. Jeg liker den faktisk så godt at jeg innlemmer den i "de sju slag" i disse tider. Imidlertid nærmer jeg meg sjelden det astronomiske tallet syv når jeg skal telle antall kakebokser på julaften, og om jeg overhodet har sett 7-tallet i løpet av desember, så skal du være sikker på at guttene mine har spist opp innholdet før tiden. Altså før julaften.


Dette trenger du
3 egg
200 gram sukker
1 vaniljestang
1 sitron, finrevet skall og saft
En klunk konkjakk
120 gram pistasjnøtter
1 neve tørkde tranebær
100 gram hvit sjokolade
ca 350 gram hvetemel
1 klype salt
1 1/2 teskje bakepulver


Slik gjør du
Sett stekeovnen på 150 grader (140 grader varmluft). Egg og sukker piskes til eggedosis. Bland inn saft og finrevet skall av sitronen, frøene fra vaniljestangen, konjakk, grovt hakkede pistasjnøtter, hakkede tranebær og hakket hvit sjokolade. Sikt deretter mel, bakepulver og salt i deigen og vend inn. Hvelv deigen ut på en melstrødd plate og form den til tre pølser, ca 7,5 cm tykke og 12,5 cm lange. De skal legges på bakepapirkledd stekebrett med god avstand. Stek kakene i 30-35 minutter, til de har hevet noe og er gyldenbrune. Ta dem deretter ut av ovnen og la kakene avkjøle seg litt. Skru ovnen ned til 130 grader (120 grader varmluft). Skjær pølsene i tynne skiver (omtrent en cm) med en skarp kniv. Legg dem tilbake på stekeplaten med snittflaten ned. Stek kjeksene i ytterligere 20-25 minutter til de er tørre. Vend dem etter halve steketiden.
Avkjøles før de nytes, men kaffen de skal dyppes i bør være varm.

7 kommentarer:

 1. Åååh, dette så utrolig godt ut! Blir de sprøe eller litt myke? Disse skal jeg lage i jula!
  :D

  SvarSlett
 2. Det kommer egentlig an på hvor lenge de blir tørket til slutt. Jeg synes de skal være tørre, men da må de ogsp være tynne. :) Smaker nydelig med disse smakstilsetningene.

  SvarSlett
 3. Lager nesten det samme hvert år til skolens julemarked - kjempegode, og så holder de seg så lenge....
  Har fått en blogg award og gitt den videre til deg, se http://matpaabordet.blogspot.com/2010/11/mpbs-frste-award.html
  Fortsatt god søndag! Gleder meg å lese om fiken...

  SvarSlett
 4. Ny chans att vinna hos Den Rockande Kocken, missa inte den pågående tävlingen... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=266

  SvarSlett
 5. Mmmmm så deilig! Skal jammen prøve dette til jul. Sommerens direkteimporterte biscottiladning er borte og dypt savnet

  SvarSlett
 6. Jeg har i flere år laget biscotti til jul. Populært innslag! Dette er imidlertid den som har slått best an når det kommer til smakssammensetninger. Anbefales på det sterkeste :-)
  Jeg brukte 350 gram hvetemel da jeg bakte kakene, og synes resultatet ble svært bra.

  SvarSlett
 7. Takk for tilbakemelding, Andrea. Jeg har laget disse flere ganger, og den ene gangen måtte jeg tilsette langt mer mel enn andre ganger. Jeg regner med at det avhenger av størrelsen på eggene, blant annet.
  Jeg blir veldig glad for tilbakemeldinger på oppskrifter, tusen takk!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.