mandag 25. oktober 2010

Panna cotta

Jeg burde vel ikke starte mandag morgen med en søt dessert, men gjør et unntak i dag. Vi hadde panna cotta på lørdag, og restene vil hadde på søndag muliggjorde endelig at jeg fikk tatt bilde i dagslys.

Panna cotta er en lettlaget italiensk dessert som smaker godt. Fordelen med panna cotta er at den enkelt lar seg tilberede, og gjerne dagen før eller tidlig den dagen den skal serveres. Den er relativt smaksnøytral, hvilket gjør det enkelt å plassere den i en meny. Synes jeg, da.Dette trenger du
3-4 plater gelatin
7 1/2 dl fløte
2 1/2 dl sukker
2 vaniljestenger
1-2 dl tyrkisk yoghurt

Slik gjør du
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Skjær opp vaniljestengene på langs og skrap forsiktig ut vaniljefrøene. Kok opp fløte og tilsett sukker og vaniljen. La vannet renne av gelatinplatene og ha disse oppi gryten. Alt blandes sammen. Dersom du ønsker en litt syrlig smak, er det godt å blande oppi litt tyrkisk yoghurt. Tilsett dette også og rør godt.

Ha fløten over i serveringsglass og sett kaldt.

Det er godt å ha bringebærcoulis til. Det lager jeg ved å kjøre en pose med frosne bringebær, litt melis, sitronsaft og eventuelt litt vann i blenderen, sil gjennom en sikt slik at ikke frøene blir med og ha det på toppen av glasset.

Server med et lite mynte- eller sitronmelisseblad.

Det smaker også godt med nybakte biscotti og en sterk espresso til. Mannen foretrekker en god grappa i tillegg.

4 kommentarer:

 1. Jeg har ikke noe problem med å starte en mandagsmorgen ved å lese om en søt dessert - en god start på uken synes jeg! :)

  SvarSlett
 2. Hvor mange slike glass/porsjoner er denne oppskriften til?

  SvarSlett
 3. Hvor mange slike glass/porsjoner er denne oppskriften til?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg vil tippe at dette er nok til seks porsjoner.

   Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.