tirsdag 26. oktober 2010

Moderat halloweenpyntet gulrotkake

Denne kaken har jeg laget så lenge jeg kan huske. Oppskriften står skrevet med håndskrift på en lapp som ligger i kjøkkenskapet fra den tid hvor gulrotkake var både uvant og eksotisk. Uansett, her kommer en litt pimpa versjon, med enkel halloweenpynting. Perfekt for sånne som meg som hverken er særlig glad i å spise kaker pyntet med avkuttede fingre eller kløyvede hodeskaller.



Dette trenger du
4 vanlige egg eller 5 dverghønseegg
100 gram hvitt sukker
100 gram brunt sukker (klissete brunt sukker)
6 spiseskjeer nøytral matolje
2 spiseskjeer sesamolje eller valnøttolje, evnt. 8 spiseskjeer nøytral olje
4 middels store revede gulrøtter
300 gram hvetemel
2 ts kanel
2 ts bakepulver
1 ts natron
1 håndfull knuste valnøtter
2 spiseskjeer vaniljeekstrakt

Slik gjør du
Pisk egg og sukker til eggedosis og tilsett matoljen. Rør forsiktig sammen, og tilsett deretter revne gulrøtter. Bland det tørre og rør det forsktig inn i resten av røren. Ha i valnøttene tilslutt.

Stekes i rund form i omtrent 50 minutter på 180 grader.



Pynt og fyll
100 gram smør
200 gram kremost
500 gram melis
2 ts vaniljeessens

Marsipan
Sjokoladekuler

Pisk alle ingrediensene godt sammen og smør det utover kaken. Det er viktig at den er helt avkjølt. Jeg delte også kaken for et lag med fyll i midten. Da blir den ekstra stappfull av kalorier.

Lag en spøkelsesform av papir og skjær ut marsipan. Legg spøkelsene utover og servér. Glem ikke å si bø!

2 kommentarer:

  1. Der var marsipan spøkelsene - kjempefine!

    SvarSlett
  2. Så fine spøkelser;-)) trur jeg må lage noen slike jeg også.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.