søndag 10. oktober 2010

Helstekt kanin

Jeg fikk to kaninskrotter levert på døra for noen dager siden. Dette er en råvare jeg aldri har tilberedt selv. Jeg har imidlertid spist det for flere år siden og husker det som mildt og lyst, ikke ulikt kylling. Denne oppskriften er fra Andreas Viestads spalte i Dagbladet, men oppskriften er gjengitt med mine ord. 

Dette trenger du
1 kanin
3 spiseskjeer Dijonsennep
2-3 hvitløksfedd
2 dl hvitvin
3 spiseskjeer balsamicoeddik
2 spiseskjeer soyasaus
1 spiseskj sukker (jeg brukte brunt)
Salt og pepper
Timian
2 laurbærblad
1 løk
Skall av en halv sitron
Persille

Slik gjør du
Kaninen skal marineres i sennep, hvitløk og hvitvin. Den bør ligge omtrent et døgn i marinaden før den skal stekes, gjerne litt lenger.

Bland sennep og knust og hakket hvitløk i en liten skål. Pensle kaninen med blandingen og ha den i en pose. Hell i hvitvinen og knyt sammen. Legg posen i form i kjøleskapet minst et døgn. Snu den av og til.

Ta kaninen ut av posen og spar på marinaden. Legg den i formen med buken opp. Ha laurbærblad, salt, pepper og timian i en morter og knus det sammen. Gni kaninen godt inn med krydderblandingen. Kok opp balsamicoeddik, sukker og soyasaus og sett til side. Hakk løk og persille og strimle tynne skiver av sitronskall med en potetskreller. Pensle deretter kaninen med eddikblandingen og litt av marinaden. Legg løk, persille og sitron i buken og sett den inn i forvarmet ovn på 180 grader uten varmluft. Jeg brukte en stor ildfast form som hadde plass til begge mine kaniner.

Stekes i 1 time og 15 minutter. Ta den ut innimellom og pensle med resten av eddikblandingen og litt av marinaden. La kjøttet hvile før det deles opp og serveres.

Jeg serverte kaninen med no knead brød, en salat, sennep, grillede auberginer og hjemmelaget aïoli.