søndag 5. september 2010

Bananbrød

Her i huset ligger det nesten alltid bananer på fruktfatet. Det er en ypperlig frukt å spise når man skal bli litt mettere enn et eple klarer å fikse. Og ungene spiser gjerne banan når de kommer fra skolen og jeg er på jobb.

Problemet bare det at bananene av og til antar en brunlig farge raskere enn vi klarer å spise dem opp.

Men slikt er det råd for.Da lager man nemlig bare bananbrød. Oppskriften er opprinnelig fra Epicurious, men jeg gjengir det jeg pleier å gjøre.

Dette trenger du
2 store egg, eventuelt 3 dverghøneegg
3/4 cup sukker
1 cup most banan, omtrent 3 middels store
1/3 cup crème fraîche
1 spiseskje solsikkeolje eventuelt annen nøytral olje
1 spiseskje vaniljeekstrakt
1 3/4 cup hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts saltSlik gjør du
Sett stekeovnen på 190 grader. I oppskriften står det at man skal smøre en form, men jeg sverger til å kle en brødform med bakepapir. Jeg har nemlig opplevd at den setter seg fast, og det er ikke så gøy.
Visp egg og sukker til lys og luftig eggedosis. Bland i grovt moste bananer, crème fraîche, olje og vaniljeekstrakt. Sikt mel, bakepulver og salt over blandingen og vend det sammen. Ha deigen over i formen og stek i midten av ovnen til den er gyldenbrun på toppen, omtrent 50-60 minutter. Prøv dere frem med en skarp kniv i midten av deigen for å se om den er ferdig før dere tar den ut av ovnen.
Kaken smaker fantastisk godt sammen med litt sterk kaffe. Dessuten anbefaler jeg at dere besinner dere første dag, den får nemlig satt seg og smaker enda bedre dagen etter.

2 kommentarer:

 1. Mmm, så godt ut og jammen er det greit å ha en oppskrift å bruke til litt overmodne bananer.
  Ha en fin søndag.
  Klem fra nord

  SvarSlett
 2. Dette hørtes virkelig godt ut.
  Takk for tips, jeg tar vare på oppskriften.
  For dette må jeg prøve.

  Hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.