torsdag 8. juli 2010

Frukt og marengs


Dette er en dessert som ble til i dag på grunn av at vi hadde litt frukt til overs. Jeg befinner meg langt fra butikk, og siden vi har utsikter til påfyll av kjøleskap i morgen, tenkte jeg at jeg kunne tømme fruktlageret med god samvittighet. Dessuten måtte jeg bruke opp tre eggehvitter.


Siden jeg forsøkte meg på akkurat dette for første gang i dag, er det ikke en fullverdig oppskrift. Snarere et utgangspunkt. Jeg skal likevel beskrive hva jeg gjorde, slik at man eventuelt kan tilpasse etter eget ønske.


Jeg vasket og skar tre nektariner og tre faste pærer i båter, la i ildfast form og skviset saften av en lime over. Jeg strødde også litt rørsukker over, men tror faktisk ikke dette er nødvendig - siden marengsen er såpass søt.


Deretter vispet jeg tre eggehvitter, hadde saften av en halv lime og 150 gram sukker i. Jeg regner ca 50 gram sukker pr. eggehvitte i marengs. Formen hadde absolutt tålt både mer frukt og marengs, så se an formstørrelsen før du bestemmer deg for mengde. Sukkeret ble tilsatt etter at hvittene var pisket stive, litt etter litt. Tilslutt pisket jeg inn en teskje eplesidereddik for at den skal bli seig under stekingen.

Marengsen ble trykket lett over frukten, og jeg stekte den i ca 50 minutter totalt. Først på 170 grader, som var for sterk varme, deretter satt jeg ned til 120. Jeg har derfor ikke noen ekstakt varmeangivelse, men rådet må være at man får prøve seg frem.

Det smakte iallefall nydelig!

3 kommentarer:

 1. Åhh, dette ser lekkert ut:)

  SvarSlett
 2. Titt i bloggen min, hilsen til deg der... http://middaghosdolbakken.blogspot.com/ Heidi:)

  SvarSlett
 3. Så utrolig godt det hørtes ut! Må prøves :-) Fant bloggen din hos Heidi og synes den var så koselig at jeg gjerne blir følger.

  Besøk gjerne min blogg: www.skoglynordre.blogspot.com

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.