onsdag 21. juli 2010

Bourride - fransk fiskesuppe

Strandkrabbekraften ble et godt utgangspunkt for bourride - fransk fiskesuppe - som jeg laget for noen dager siden.

Bourride er en fiskesuppe som nesten virker kremet, selvom det bare er egg som skal tilsettes. Oppskriften har jeg fått av en venninne, og gjengis med tillatelse fra henne.


Dette trenger du
Olivenolje
1 stor purreløk, hakket
1 stor løk, hakket
4 cm appelsinskall, uten det hvite
1 ts tørket timian
3 l fiskekraft
1 fennikel, i terninger
4-5 gulrøtter, i terninger
2 laurbærblad
1 kg skinn- og benfri fiskefilet (bruk gjerne flere ulike fiskeslag), i store stykker
4 eggeplommer
Aïoli av to eggeplommer
Salt
Nykvernet hvit pepper
Sitron

Bladpersille

Slik gjør du
Surr purre, løk, appelsinskall og timian i litt olivenolje i en stor kjele til løken blir blank. Tilsett kraft, fennikel, gulrøtter og laurbærblad, kok opp, og la småkoke i 5 minutter. Ta kjelen av platen, ha i fisken, og la den trekke til den blir gjennomkokt. Ta opp fisken, del den opp i mindre biter, og hold den varm på et serveringsfat. Fisk ut laurbærblad og appelsinskall, og kok opp suppen på nytt. Pisk eggeplommene med halvparten av aiolien og en øse suppe. Ta suppekjelen av platen, og rør inn eggeplommeblandingen. NB! Suppen må ikke koke, da vil eggeplommene koagulere. Smak til med salt, hvit pepper og sitron. Strø finhakket persille over fisken. Sett fisken og suppen hver for seg på bordet. La gjestene først få forsyne seg med fisk, og deretter med varm suppe som helles over. Server resten av aïolien som tilbehør – den kan gjerne smøres på det ristede brødet, eller man kan eventuelt ha mer i suppen.

Et godt tips er å ha mer aïoli i bakhånd, dette fikk ben å gå på servert sammen med helt fersk focaccia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.