tirsdag 20. juli 2010

Romescosaus

Jeg er så heldig å ha en venninne på besøk som har hjulpet meg med middagen i dag. Blant annet har vi laget romescoinspirert saus, en klassisk kald tomatbasert saus fra Katalonia i Spania. Den blir ofte servert sammen med en type grillet vårløk.

I går ovnstørket jeg tomater, og det var det som var utgangspunktet for romescosausen.


Slik gjør du
Tomater og hvitløksfedd (med skallet på) ovnsbakes hele. Skallet på tomatene fjernes og has i en bolle sammen med finsmuldret hvitt brød. I tillegg tilsatte vi hakket bladpersille, sherryeddik, olivenolje, pepper, salt, paprikapulver og litt kayennepepper etter smak.

Dette er godt tilbehør til både kjøtt, spesielt kylling, og fisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.