onsdag 30. mars 2016

Tacosuppe

Det finnes utallige varianter av tacosuppe rundt omkring på nettet. Jeg har brukt helt enkle ingredienser det er lett å få tak i, kanskje du til og med har det i hus allerede. Gressløken kan gjerne skiftes ut med frisk koriander, eller bruk begge deler. Den kan også serveres med ost, nachoschips, jalapenos osv. Det vil si, den kan bygges ut i alle retninger. Super mat når alt skal gå litt fort, men man likevel vil ha tacofølelsen. Og i dag er det lillelørdag, så hvorfor ikke bare kline til?Dette trenger du
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
1 rød chili
Stekeolje
1 ts spisskummen
1 ts korianderpulver
400 gram karbonadedeig
1 boks hermetiske tomater
1 boks hermetiske cherrytomater
1-2 spiseskjeer tomatpuré
7 dl hønsebuljong
1 boks mais
1 boks røde bønner
Salt og pepper

Til servering
Crème fraiche
Avokado i biter
Hakket gressløk
Limesaft

Slik gjør du
Hakk løk og surr i olje i en stor gryte. Knus og hakk hvitløk og ha i gryten sammen med renset og hakket chili. Ikke bruk frøene om du ikke ønsker den veldig sterk. Tilsett krydder og surr til det er blankt og mykt. Legg tilside på en tallerken og stek karbonadedeigen i den samme gryten. Ha løken tilbake i gryten når kjøttet er ferdig stekt. Hell over hermetiske tomater, tomatpuré og buljong og la det koke opp. Skyll mais og bønner og ha dette i suppen. Kok opp og smak til med salt og pepper. Serveres med en klatt crème fraiche, avokado i biter, litt hakket gressløk og limesaft.

1 kommentar:

  1. Kanskje det blir middagen i dag. :) Litt opprådd for ideer for tiden...

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.