fredag 1. april 2016

Deep dish pizza

Dette er kosemat med store bokstaver! Deep dish pizza, bare smak på ordet, her kan du putte i det meste du bare må ha i en pizza. Velbekomme og kos deg i helgen! Dette trenger du

Deig:
5 dl hvetemel
Ca 2,5 dl lunkent vann
Ca 12 gram fersk gjær eller 1/4 pose tørrgjær
1-2 spiseskjeer olivenolje
1/2 ts salt
1 barneskje honning

Tomatsaus:
 2-3 fedd hvitløk
Olivenolje til steking
1 boks hermetiske tomater
Salt og pepper
1 ts timian
1 ts honning

Fyll:
200 gram revet ost
1 pakke fersk mozzarella
100 gram pepperoni
Små tomater, valgfritt
Gul løk i tynne skiver, valgfritt
1 dl finrevet parmesan

Slik gjør du
Start med å lage deigen. Rør ut gjær i lunkent vann. Ha mel, olje, salt og honning i en bakebolle og rør det lett sammen med vannet. Elt deigen til den er smidig og fløyelsmyk, gjerne opp til 15 minutter med en kjøkkenmaskin. Sett til heving på lunt sted med plastfolie over bollen. La den stå til den er hevet til dobbel størrelse. 

Lag tomatsausen mens deigen hever. Surr knust og hakket hvitløk, salt, pepper og timian i litt olje på svak varme i en gryte. Ha i tomatboksen og la det syde under lokk på svak varme resten av tiden deigen hever. Kjør alt glatt med en stavmikser om ønskelig og smak til med litt honning. 


Montering av pizzaen: Sett komfyren på 240 grader. Smør en ildfast form eller en panne som tåler å stå i ovnen med litt olivenolje. Trykk deigen godt ut i formen og la den hvile et par minutter. Legg utover den ferske mozzarellaen i bunnen, samt halvparten av den revne faste osten. Legg på pepperoni og hell over tomatsausen. Legg på tynne løkringer og halve tomater. På toppen drysses resten av den faste revne osten, samt finrevet parmesan. Stekes i ovn i ca 20-30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.