mandag 22. februar 2016

Lettvint pizza med bacon

Dette er en særdeles enkel pizza med tomatsaus, ost og bacon. Tomatsausen har litt ekstra spark, som selvsagt er helt frivillig, men den er til gjengjeld rask å lage. Jeg lot min stå lenge og småsyde, da får sausen den dype gode smaken som man er ute etter. Du kan gjerne gå for en litt mer omfattende variant  av tomatsausen om du har lyst, men dette er bare et forsøk på å gjøre det ekstra lettvint å lage hjemmelaget pizza. Deigen holder til 10-14 avlange pizzaer, men du kan også lage runde varianter. Om du ikke trenger så mye pizza, kan du halvere deigen. 


Dette trenger du

Deig:
10 dl hvetemel
ca 5 dl lunkent vann
25 gram fersk gjær eller 1/2 pose tørrgjær
2-3 spiseskjeer olivenolje
1 ts salt
1 spiseskje honning

Tomatsaus:
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
Olivenolje til steking
1 boks hermetiske tomater
Chilipulver
Salt og pepper

Fyll:
Tomatsaus
Ost
Bacon

Slik gjør du

Tomatsaus:
Start med å lage tomatsaus. Den trenger lang koketid, og det tar kun et par minutter å gjøre den istand. Hakk løk og fres i en gryte med godt med olivenolje. Tilsett knust og hakket hvitløk, litt salt, pepper og chilipulver. Rør inn hermetiske tomater og la den syde under lokk til den skal brukes.

Deigen:
Rør ut gjær i lunkent vann. Ha mel, olje, salt og honning i en bakebolle og rør det lett sammen med vannet. Elt deigen til den er smidig og fløyelsmyk, gjerne opp til 15 minutter. Sett til heving på lunt sted med plastfolie over bollen. La den stå til den er hevet til dobbel størrelse.

Sett ovnen på 250 grader. Ha deigen på en melstrødd plate og del inn i emner. Rull til pølser og kjevle deretter ut avlange pizzaer. Legg på stekebrett med bakepapir. Smør utover tomatsaus, dryss over revet ost, og legg på bacon. Stek i 8-10-12 minutter til de er ferdige. Server med et dryss hakket fersk basilikum eller bladpersille. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.