søndag 17. januar 2016

Ukens utvalgte

Ny uke, ny mat. Det er kaldt for tiden, selv hos oss hvor det vanligvis er ganske greie temperatuerer gjennom hele vinteren. Vi har til og med snø! Januartravelheten har antakelig tatt de fleste, og vi er inne i vante spor. Synes du det er vanskelig å finne ut hva du skal ha til middag? Det synes jeg! Sett deg som mål å lage en ny rett hver uke, så får du raskt utvidet middagsrepertoaret ditt. Et råd jeg fikk en gang, som jeg forsøker å leve etter. Bruk nettet, kokebøker, spør venner hva de pleier å lage til middag, ja i det hele tatt - tenk litt annerledes enn du pleier. Og gjør det gjerne enkelt innimellom - den omeletten jeg linker til under, duger for eksempel helt fint som middag!


Kos først - disse muffinsene med pinjekjerner, honning og kardemomme lages raskt og passer godt til tur. Eller bare til kaffe- eller tekosen. 

God hverdagsmiddag er suppe, synes jeg. Supert når jeg skal bruke opp rester av grønnsaker og kanskje litt kjøttrester som kan brukes til topping på suppen. Denne blomkål- og brokkolisuppen med bacon lages i en fei, og smaker godt for alle i huset. Har du litt bedre tid en dag, så forsøk deg på disse! Hjemmelagde fiskekaker er et av bloggens mest besøkte innlegg - funker hver gang!Minipizza med eltefri deig passer kanskje til fredag? Men da må du sette deigen på torsdag. Det gjør ingenting, det er gjort på to minutter. Har du det ekstra travelt en dag, passer det å lage en omelett - som denne enkle omeletten med spinat. Den kan forresten like gjerne lages til frokost, lunsj eller kveldsmat...


Fin uke til deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.