søndag 27. desember 2015

Ukens utvalgte til nyttår!

Det er tjukkeste romjul, og jeg regner med at alle har forspist seg minst en gang i løpet av julen. Her har det gått i både pinekjøtt og ribbe, og med masse deilig pålegg til hver frokost. Det er nyttårsaften om noen dager, og jeg har funnet frem noen oppskrifter som jeg ser mange søker seg frem til allerede. 

Jeg starter rett og slett med forslag til dessert - dette er noe som kan gjøres klart på forhånd, og som er enkelt å servere til mange. Dessuten er det en dessert som faller i smak hos både store og små, og som man lett kan lage sin personlige vri på. Rustikke minipavlova med bringebærsoftis.


Hummer er ofte en slager på nyttårsaften. Om du er heldig, så kjenner du kanskje en som fisker hummer? Her finner du fremgangsmåte for koking av hummer. Jeg ser på bloggen min at første nyttårsdag er den store hummerkraftkokedagen. Det er nok ikke tilfeldig. Hummerkraft er både utrolig smakfullt og kan brukes til både saus og supper, og jeg anbefaler å lage kraft dersom du først har hummerrester etter nyttårsaften. Her finner du fremgangsmåten for hummerkraftkoking, med link til enda et par utgaver, dersom du trenger alternativer. 


Stek er nok også en populær middagsrett på nyttårsbordet, eller rett og slett bare i romjulen. Reinsdyr får man i velutstyrte dagligvarebutikker, så det er ikke nødvendig å kjenne en jeger for å få den gode smaken av vilt til festmiddagen, her finner du klassisk reinsdyrstek. Hasselback-poteter smaker vidunderlig til viltmiddager. 

Fortsatt god romjul!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.