lørdag 26. desember 2015

Fluffy frokostscones

Scones lager seg nesten selv. Det er iallefall en superenkel måte å få ferske bakevarer til frokost dersom du ikke har brød eller tid til å vente på gjærbakst. Godt smaker det også!

 
Oppskriften rekker til 10-12 scones.

Dette trenger du
5 dl mel
1 spiseskje sukker
1 klype salt
3 ts bakepulver
30 gram smør
2,5 dl melk


Slik gjør du
Gjør istand et stekebrett med bakepapir og sett ovnen på 220-230 grader. Bland mel, sukker, salt og bakepulver i en bolle. Ha i smør og smuldre dette godt sammen med fingrene. Lag en grop i den tørre blandingen og hell i melken. Rør raskt sammen med en stiv slikkepott og ha deigen ut på et lett melet underlag. Fold deigen et par ganger sammen, og trykk ut et rundt emne, ca 2 cm tykt, med hendene. Stikk ut scones med et glass og legg på stekebrettet. Fortsett til deigen er brukt opp, og form den siste resten som er igjen med hendene. Stekes i 10-15 minutter til de har fått fin gylden farge.

Tips!
Scones kan også lages i muffinsform, men de blir ekstra fine om man tar seg bryet med å stikke ut former.

2 kommentarer:

 1. Heisann!
  Kan jeg bytte ut melk med vann?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har jeg ikke forsøkt, men vil tro det går greit. :) Det eneste man kan gjøre er å prøve. Det verste som kan skje er at det ikke smaker så godt. :) Gi meg gjerne en tilbakemelding her om det var vellykket. Lykke til!

   Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.