fredag 18. desember 2015

Marsipansmåkaker med tørket frukt

Her er lettvinte småkaker. Passer fint om du mangler et slag eller to, eller rett og slett ikke er så glad i å bake, men likevel ønsker hjemmebakst til jul. Om du liker marsipan, vil du også like disse. Det er viktig å bruke skikkelig marsipan, jeg bruker Odense marsipan med minst 50 % mandler. De andre typene marsipan kan ikke stekes.


Oppskriften rekker til ca 60 småkaker.


Dette trenger du
300 gram marsipan
100 gram smør
50 gram melis
200 gram mel
3 eggeplommer
1 neve tørkede fiken
1 neve valnøtter
1 neve tørkede tranebær
Eggehvite til pensling

Slik gjør du
Ha marsipan og romtemperert smør i terninger i en bolle og visp det sammen. Tilsett melis, mel og eggeplommer og visp videre til alt er blandet helt. Fjern stilkene og hakk fikenene. Hakk også valnøtter og tranebær. Rør det inn i kakemassen. Samle deigen på kjøkkenbenken, rull til pølser og skjær opp i biter. Trill terninger og sett med litt avstand på en bakeplate. Trykk forsiktig med en gaffel og pensle med lett pisket eggehvite. Stek i ovn på 180 grader i ca 10-12 minutter. De kan gjerne være litt seige inni. Avkjøles på rist.

Tips! Deigen kan oppbevares i kjøleskap en stund og man kan lage småkaker etterhvert som man trenger det. Perfekt dersom man får uanmeldt besøk i julen. Eller dersom man bare må ha noe godt en kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.