søndag 20. desember 2015

Kålrabistappe

Kålrabistappe er obligatorisk tilbehør til pinnekjøttet. Det er også supergodt til en rekke andre middagsretter, særlig litt trauste husmannskostaktige middager som for eksempel røkt kolje, torsk eller annen type salt lam enn pinnekjøtt. Vi må alltid beregne store mengder kålrabistappe, siden dette er en svært populær siderett til middagen. Ha gjerne litt av kraften fra pinnekjøttet i stappen, dersom du liker det også. 


Dette trenger du
1 mellomstor kålrabi
3 mellomstore gulrøtter
1/2 boks creme fraiche
Salt og pepper
Hakket persille til servering

Slik gjør du
Skrell og del kålrabi i biter og gulrøtter i litt mindre biter. Kok til det er mørt, jeg synes alltid dette tar lenger tid enn forventet. Hell av kokevannet, og damp godt av, men spar på noe av det i tilfelle du ønsker å spe på stappen. Ha i creme fraiche og mos med en potetmoser. Jeg liker når det er litt struktur i stappen, men dette er selvsagt smaksak. Liker du den glatt, kan den også kjøres med en stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper, og pynt med hakket persille ved servering.

Jeg vet at mange sverger til smør og fløte, og dette er selvsagt også godt. Imidlertid lager jeg alltid med creme fraiche, siden jeg liker den lett syrlige smaken. Prøv deg frem og se hva du liker best også! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.