onsdag 11. november 2015

Lettvint gryte med elgkjøttdeig og Snøfrisk

                                                                                                                     /sponset innlegg/

Det er mange som har elgkjøttdeig som de ikke vet hva de skal bruke til. Når man går lei av å lage elgtaco eller ha elg i bolognesen, kan man lage denne enkle gryten med deilig viltsmak og Snøfrisk - nesten som en viltgryte, bare mye raskere å lage.  Om du synes den høres spennende ut, men ikke har elgkjøtt, så går det helt fint å bare bruke vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig. Det blir uansett en gryte med masse smak som man tryller frem på noen minutter.


Dette trenger du
1 løk
800 gram kjøttdeig av elg
Nøytral olje til steking
2 ss fersk hakket timian
Ca 1/2 liter vann
2 ss tomatpuré
2 ss dijonsennep
2 ss worcestersaus
1 ss fiskesaus (ikke nødvendig, men trenger muligens mer salt om det kuttes ut)
1/2 sellerirot, gjerne økologisk de er absolutt best på smak
1 pastinakk ca 15 cm
1 boks Snøfrisk
Salt og pepper etter smak
Eventuelt sukkerkulør dersom man ønsker en mørkere farge på gryten

Slik gjør du
Rens og hakk løk og ha i en gryte eller stor panne. Fres til den er gyllen og legg tilside. Stek kjøttdeigen på forholdsvis sterk varme slik at den får fin stekeskorpe og ikke blir kokt. Ha løken tilbake i gryten og tilsett hakket timian, vann, tomatpuré, sennep, worcestersaus og fiskesaus og la det koke opp. Rens og skjær sellerirot og pastinakk i staver eller biter og ha det i gryten. La alt syde til grønnsakene er forholdsvis myke. Rør inn Snøfrisk og smak til med salt og pepper. 

Server med hakket bladpersille, ris, og gjerne litt syltede rødbeter ved siden av. 

Dette innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Snøfrisk.

3 kommentarer:

 1. Det står ikke når snøfrisk skal tilsettes...

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj, en glipp! Det kan røres inn helt på slutten. :)

   Slett
 2. Hej og velkommen til Spotcap Global Loan Services, jeg hedder Claudia Klein, jeg er långiver og også lånekonsulent.

  Har du et stort behov for økonomisk forstærkning? har du brug for et lån til forskellige formål? hvis dit svar er ja, vil jeg anbefale dig at kontakte min virksomhed via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | og har et lån på din konto inden for 24 timer, fordi vi leverer fremragende lånetjenester over hele verden.

  Vi tilbyder alle slags lånetjenester (Personligt lån, Erhvervslån og mange flere), vi tilbyder både langvarige og kortvarige lån, og du kan også låne op til 15 millioner euro. Mit firma vil hjælpe dig med at nå en række mål med en bred vifte af låneprodukter.

  Vi ved, at det altid har været et enormt problem at få et legitimt lån For enkeltpersoner, der har økonomiske problemer og har behov for en løsning på det, finder mange mennesker det så svært at få egenkapitallån fra deres lokale banker eller andre finansielle institutioner på grund af stor rente sats, utilstrækkelig sikkerhed, forholdet mellem gæld og indkomst, lav kreditværdi eller andre årsager

  Ikke flere ventetider eller stressende bankbesøg. Vores service er tilgængelig 24/7 - du kan få et lån og gennemføre dine transaktioner, når som helst og hvor du end har brug for det

  Vi leverer 24 timers lån i verdensklasse. For forespørgsler / spørgsmål? - Send en e-mail til | spotcapglobalservices@gmail.com | eller meddel os på WhatsApp: +4915758108767 | & Modtag et svar på et øjeblik.

  Din familie, venner og kolleger behøver ikke at vide, at du er lav på kontanter, bare skriv til os, så får du et lån.

  Din økonomiske frihed er i dine hænder!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.